dimecres, 16 de gener del 2013

Notícia d'última hora!

Fig. 1. Informació que es pot veure
al coll de l'ampolla de cervesa.
Quan la setmana passada van acabar l'últim anàlisi de gluten dels aliments amb les tires de GlutenTox Sticks i corresponent a l'estudi d'un aliment líquid com és la cervesa, ens vam emportar una sorpresa.

Primer vam fer la prova amb la cerevesa sense gluten i el resultat va sortir correcte. Després de realitzar l'experiment amb la cervesa amb gluten, a l'hora d'obtenir el resultat final, vam observar que a la tira només apareixia la línia de control (línia blava) i en teoria ens havia de sortir una altre línia, però aquesta de color vermell. Més de vint minuts vam estar observant en va. La línia vermella no va aparèixer pe enlloc.

Avui, una setmana després, l'Iván ens ha comunicat que, com ha provat la cervesa sense gluten per saber si el sabor era diferent, ha mirat l'etiqueta de la cervesa (fig. 1), la qual cosa nosaltres no vam fer amb detall. El que ha esbrinat és que a l'etiqueta posava que la concentració de gluten en aquella ampolla de cervesa era menor a 3ppm.

Aquest fet explicaria raonadament el perquè de que no sortís la línia vermella en la tira ja que a la dilució que vam fer la prova no ho podia detectar, perquè només podia detectar una concentració de gluten major a 3ppm.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada