diumenge, 25 de novembre del 2012

UNA SORPRESA INESPERADA

Com es va saber que hi havia una possibilitat elevada que patís aquesta malaltia?
Doncs bé, tot va succeir per pura casualitat, fa aproximadament dos mesos, després d'haver-me fet una analítica general, la pediatra es va endur una gran sorpresa al veure els resultats, ja que va sortir que els anticossos eren molt alts. Van repetir de nou l'anàlisi per assegurar que no hi havia hagut cap errada i va tornar a sortir la transglutaminassa alta. Això volia dir que tenia intolerància al gluten, encara que per confirmar el diagnòstic em van fer una prova genètica que també va sortir positiva.
Finalment el metge especialista de l'aparell digestiu em va realitzar una biòpsia intestinal per observar l'estat de les vellositats i  mucosa.
Va sortir que sóc celíaca, en l'estadi Marsh 3C, és a dir que les vellositats estan completament atrofiades i des d'aquell dia vaig haver de començar a menjar sense gluten. Tot i que els metges es van estranyar, ja que no pateixo cap símptoma associat a aquesta malaltia, desde sempre he menjat aliments amb gluten i mai he patit cap problema digestiu. A partir d'ara podrien produïr-se un seguit de canvis en el meu organisme que no se sap ben bé quins seran.
Això em fa pensar que aquesta malaltia pot estar present en moltes persones sense estar diagnosticada ja que en el meu cas desde ben petita que faig esport, sóc una persona sana, amb una dieta equilibrada i un creixement normal, sense cap altra malaltia greu i cap símptoma típic de la celiaquia.

2 comentaris:

  1. Hola! Saps què!? Trobo que tenim bastant en comú. A mi també em van diagnosticar la celiaquia després de molt i molt temps menjant normal i sense presentar cap mena de símptoma. Va ser gràcies a la meva germana petita que em van recomenar fer l'anàlisi, i vaig sortir positiva. Ara estic fent un treball de recerca sobre la celiaquia :)

    ResponElimina
  2. :) Doncs quina casualitat! I quan fa que t'ho van diagnosticar? Si algun dia menges un aliment amb gluten, es nota algun efecte immediat?

    ResponElimina