Un dels tests que hem realitzat amb el quit de GlutenTox Sticks, que ja vam presentar uns primers resultats en una anterior entrada, ha estat l'estudi d'una beguda, la cervesa. Per això hem agafat, de la mateixa marca, una "amb gluten" i l'altra "sense gluten" (figs. 1 i 2).
L'obtenció dels seus resultats ens ha sorprès (taula 1) ja que a la prova de la cervesa que conté gluten ha sortit negativa, com si no en tingués (fig. 1).
Per aquest motiu, hem tornat a fer el test per comprovar que no ens havíem equivocat en el procés de preparació de l'aliment o per qualsevol altre error a l'hra de fer-lo, però ha sortit el mateix resultat, i això ens ha impulsat a cercar informació sobre aquest aliment per saber què ens fallava i el per què d'aquell resultat (fig. 2).
Fig. 1. Cervesa sense gluten (esquerra) i "normal" (dreta) |
Fig. 2. Revers de les mateixes cerveses amb la indicació groga (esquerra) de "sense gluten" |
L'obtenció dels seus resultats ens ha sorprès (taula 1) ja que a la prova de la cervesa que conté gluten ha sortit negativa, com si no en tingués (fig. 1).
![]() |
Taula 1. Resultats de la concentració de gluten en diferents aliments. En la darrera filera, els resultats de la cervesa. |
Per aquest motiu, hem tornat a fer el test per comprovar que no ens havíem equivocat en el procés de preparació de l'aliment o per qualsevol altre error a l'hra de fer-lo, però ha sortit el mateix resultat, i això ens ha impulsat a cercar informació sobre aquest aliment per saber què ens fallava i el per què d'aquell resultat (fig. 2).
Fig. 1. Resultat negatiu a la mostra de cervesa "normal" |
Fig. 2. Les dos tires de l'esquerra contenen mostra de cervesa "normal" i "sense gluten", amb el mateix resultat negatiu ("sense gluten"). |
La recerca bibliogràfica ens ha apropat al següent estudi. Segons aquest, realitzat per un grup d'investigadors de la República Txeca, mitjançant una prova d'alta precisió per detectar hordeina a les cerveses comercials, on van seleccionar 60 tipus de cerveses diferents i dues de les marques identificades, tenien tanta hordeina com la cervesa normal. Això podria ser un problema per a les persones celíaques, segons adverteix l'estudi.
Contingut de gluten (mg/l) a la cervesa segons sigui:
Cervesa sense alcohol < 3 mg/l
Tipus lager 3-8,7 mg/l
Tipus Stat 9-15,2 mg/l
Cervesa de blat 10-41,2 mg/1
______________________________
- Article original: http://peer.ccsd.cnrs.fr/docs/00/57/74/81/PDF/PEER_stage2_10.1080%252F02652030600740637.pdf
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada